2011. december 9., péntek

Egy elgondolkodtató film....


     A facebook-on megosztottak egy érdekes kis filmecskét, alant megtaláljátok. Ahogy elkezdtem nézni kérdések fogalmazódtak meg bennem. 
    Az elején a számok nagyon meggyőzőek, tényszerűek. Mindazonáltal hogy igaznak érzem, felmerül a kérdés, hogyan ellenőrizhető. Ha megbotránkoznál, ne tedd! Ha egy történelemkönyv lenne, akkor is ez lenne a kérdésem. Körülbelül azóta gondolkodom így, hogy László Gyula leírta az egyik könyvében, hogy senki nem állíthatja teljes biztonsággal, hogy így és így volt valami a múltban - hacsak nem volt tanúja -csak azt mondhatja, hogy a birtokunkban lévő tények alapján, ilyen-olyan valószínűséggel így lehetett. Sok igazság van, a dologban... talán minden igaz. 
     A másik kérdést a film vége szülte meg. Ha igaz ahová tart az emberiség - márpedig egyre több tény azt mutatja, hogy igen jó esélyünk van rá, hogy végigjátsszuk ezt a nem túl derűs forgatókönyvet - te mit teszel? Nem véletlenül tettem fel így a kérdést. Nem azt kérdezem, mit teszel ellene - ne adj isten érte. Csak ennyit, ha tudod, hogy X idő múlva, ez lesz, te mit teszel? Hogyan élsz tovább? 
    Ez egy olyan kérdés, amelyre mindenkinek magának kell megfelelni. Én megtettem. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése